Arroz con pollo y verduras
Hello everybody, it is Louise, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Arroz con pollo y verduras. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Arroz con pollo y verduras is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. They're fine and they look fantastic. Arroz con pollo y verduras is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Arroz con pollo y verduras, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con pollo y verduras delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz con pollo y verduras is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz con pollo y verduras estimated approx 60 min.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Arroz con pollo y verduras using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ingredients and spices that need to be Take to make Arroz con pollo y verduras:
- 300 g arroz redondo
- 1 cebolla
- 2 ajos
- 1 pimiento rojo
- 1/2 pimiento verde
- 1/2 calabacín
- 1 zanahoria
- 150/200 gr pollo
- 2 tomates pelados
- 1/2 caldo pollo
- 1/4 azafrán
- 4 cucharadas aceite
- al gusto Sal y pimienta
Steps to make to make Arroz con pollo y verduras
- Ponemos un chorrete de aceite a calentar a fuego medio en alguna cacerola muy ancha. Como una paella. Mientras se calienta, picamos la cebolla, los pimientos y los dientes de ajo y los añadimos. Echamos una pizquita de sal y cocinamos mientras revolvemos de vez en cuando con una cuchara de palo durante unos 5 minutos.
- Pasado el tiempo añadimos las pechugas de pollo cortadas en trozos grandes. Si lo prefieres podrías utilizar muslos en vez de pechugas. Subimos el fuego un poco y cocinamos todo durante otros 5-10 minutos. Hasta que el pollo coja algo de colorcito por fuera (tampoco demasiado).
Cuando el pollo tenga algo de color, es el momento de echar el tomate picado y pelado. Cocinamos mientras removemos todos los ingredientes durante otros 5 minutos más. - Es el momento de echar el arroz. Lo integramos con la cuchara con el resto de ingredientes, mientras dejamos cocinar un minuto más ¡Que absorba todos los juguitos de la verdura y el pollo!
Es el turno de echar el resto de ingredientes que faltan. Primero echamos el caldo de pollo o verduras. El doble de cantidad que de arroz (dos vasos). Después las hebras de azafrán. Añadimos también los guisantes y el resto de verdura - Después bajamos el fuego a potencia suave y dejamos cocer, sin remover en ningún momento más, durante 15 o 20 minutos.
El caldo debe quedar más bien sabroso, ya que el arroz es un alimento bastante soso de por sí y absorberá gran parte de la sal. Si nos quedamos cortos de sal, el arroz sabrá muy soso Removemos durante un par de minutos todos los ingredientes para que queden colocados de la forma más uniforme posible sobre la cacerola que estemos empleando. - Después bajamos el fuego a potencia suave y dejamos cocer, sin remover en ningún momento más, durante 15 o 20 minutos.
Cuando el arroz haya absorbido prácticamente todo el caldo, apagamos el fuego, tapamos la cacerola con un paño limpio y dejamos reposar 5 minutos más. Así, nos aseguramos que tendremos un arroz bien sabroso y «al dente»
As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a recipe that utilizes less or more ingredients or is a little essentially spicy, you can make simple modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you do not require to learn them but only if you understand some easy cooking techniques.
This isn't a full guide to quick and very easy lunch dishes but its excellent food for thought. With any luck this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Make Favorite Arroz con pollo y verduras. Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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